Лагери Koyo

Saint George - An authorized distributor of Koyo

Основана в Осака, Япония през 1921, компанията Koyo се е превърнала в третия най-голям производител на лагери в света с 16 завода и 53 офиса в 18 страни. Продажбите на компанията за 1996 година надвишават £1,630 милиона като голяма част от тях са резултат от силната позиция на фирмата в автомобилната сфера. Основните произвеждани продукти включват сачмени лагери, иглени лагери, лагери за водни помпи, лагери за съединители, миниатюрни лагери и главини с ABS сензор.

От основаването си Koyo Seiko използва ултрапрецизните машинни технологии, които е придобила чрез разработване и производство на различни видове лагери, за да навлезе в сферата на системите за кормилно управление, автомобилните компоненти и мехатрониката. Koyo Seiko води агресивна политика на глобализация като създава търговски и производствени бази в Америка, Европа и Азия, които обслужват клиентите в тези региони директно с качестевени продукти. Освен това, компанията е създала центрове за проучване и разработки в Северна Америка и Европа, за да посреща бързо нуждите от техническа подкрепа на клиентите в тези региони. Като глобална компания, Koyo Seiko се стреми да продължава да осигурява на клиентите си от цял свят най-добра технология, качество и обслужване.

Koyo Seiko и Toyoda Machinery САЩ се сляха на 1 януари 2006 година, за да образуват JTEKT, водещ производител на сачмени и ролкови лагери, системи за кормилно управление, задвижващи елементи и металорежещи машини. Toyota Motor Corp. е основният инвеститор във всяка от компаниите и мажоритарен акционер в JTEKT с около 24%. Koyo Seiko е член на Световната Лагерна Асоциация (WBA).

За JTEKT

Корпорация JTEKT (www.jtekt.co.jp/e) е водещ японски производител на системи за кормилно управление (JTEKT Automotive), задвижващи елементи (JTEKT Automotive and Torsen), лагери (Koyo) и металорежещи машини (Toyoda Machinery). Компанията е световен лидер в производството на лагерни решения използувани за широка гама от приложения, включваща автомобили, реактивни двигатели, вятърни генератори и свръхскоростни влакове. JTEKT e създадена през януари 2006 след сливането на Toyoda Machine Works Ltd. и Koyo Seiko Co. Ltd.. Koyo Seiko е създадена през 1921, а Toyoda Machine Works през 1941. С централи в Нагоя и Осака, JTEKT има 34000 служители, със 70 центъра по света, включително в Азия/Океания, Северна Америка и Европа. Към 31 март 2009 година продажбите на JTEKT възлизат на 10.9 милиарда щатски долара.

JTEKT Corporation създадe нова бизнес структура, Koyo Bearings USA LLC , след придобиването на бизнеса с иглени лагери от компанията Тимкен. Сделката приключи на 31 декември 2009 година.Новата придобивка съчетава силата, наследството и интелектуалния капитал на Koyo® и Torrington® Needle Roller Bearings, за да се създаде един от най-големите световни производители на иглени лагери.
Koyo Bearings ще произвежда иглени лагери с марката Koyo Torrington Needle Roller Bearings, която включва широка гама радиални и аксиални иглени ролкови лагери, както и лагерни ансамбли и игли за автомобилно и индустриално приложение.

15 Ноември 2011 - JTEKT започва производство на лагери и системи за кормилно управление в Индонезия.

17 октомври 2011 - Корпорация JTEKT основава първия завод за производство на лагери в Индия, наречен завод Bawal към Koyo Bearings India Pvt. Ltd. Новият завод ще започне производство през ноември 2012.

Заводът в Bawal ще произвежда автомобилни лагери и лагери за мотоциклети като целта му е да доставя лагери на японски и местни компании производители на автомобили, мотоциклети, строителни машини, селскостопански машини и др. Общата инвестиция ще възлиза на приблизително 7 милиарда йени и завършването на завода е предвидено за май 2012 година.

JTEKT CORPORATE VIDEO

Актуално

Okinawa Distributor Convention 2012 “Exchange ideas, develop new opportunities, connect and learn from each other in an informal setti...
DITEC 2012 On May 31st/June 1st, 2012, JTEKT participated to the DITEC Fair, organized by Werner Ditzinger GmbH...

Saint George

Дружеството с ограничена отговорност Сейнт Джордж е създадено 1997г. и е с предмет на дейност търговия с резервни части за машиностроенето. В течение на годините Сейнт Джордж ООД се е утвърдил като доставчик на лагери и крепежни елементи. През 2001 година фирмата премества дейността си в София и създава своя база за металообработка.

Контакти

гр. София 1582
ЖК Дружба 2, бул. Цветан Лазаров 132

  • Телефон: +359 2 931 1797
  • Мобилен: +359 88 9172892
  • Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.