Услуги

Услуги в областта на металолеенето на стоманени и чугунени детайли, както и за механичната им обработка

Фирма Saint George има значителни възможности за извършване на услуги в областта на металолеенето на стоманени и чугунени детайли, както и за механичната им обработка до окончателно завършен вид. Капацитетът на производствените мощности, високата квалификация на персонала и дългогодишните опит и традиции на фирмата в тази област на машиностроенето, обуславят възможностите и тя да произвежда с необходимото качество средносложни по конфигурация и хим. състав ротационни и корпусни детайли с обща маса - до 1000 kg. детайли.

Фирмата създава сама леярските чертежи за отливките на поръчани детайли на база на чертежите за окончателно готовата им конфигурация, съгласно документацията на възложителя, както и да проектира и изработи със собствени сили най-рационалната моделна екипировка от гледна точка на изискваната серийност, технологичност на формовъчните и следващите механични операции, като се гарантират оптималното и бездефектно запълване на формите с метал, неговото правилно застиване без образуването на всмукнатини, шупли и нежелани структури и в крайна сметка – постигане на необходимото качество на отливките.

Благодарение на използваните съвременни леярски формовъчни материали, отливките на фирмата се отличават със своите чисти и гладки повърхнини, добре оформени ръбове и незначителни разливи –напр. по делителните линии на формите. Финишната обработка чрез дробеструене на вече почистените отливки, т.е. с отстранени наливаци, мъртви глави и др., придава естетичен сребърносив цвят на обработените повърхнини..

Освен стандартните материали, а имено гамата въглеродни подевтектоидни стомани и сиви чугуни с якост на опън (Rm) от 120 до 400 MPa, фирмата може да лее и висовъглеродни и легирани стомани и чугуни. Добре усвоени са отливки от високояките , т.н.сферографитни или пластични чугуни с Rm до 800 MPa , както и други, т.н. модифицирани чугуни, като химическият им състав е досттъчно точно контролиран преди разливането на стопилката. Чрез подходящо охлаждане на отливките може да бъде постигано и „избелвне” на определени повърхнини или на целите отливки, с цел постигане на високи твърдости.

За постигането на необходимия хим. състав, както и за рафинирането на стопилката, фирмата използва редица класически феросплави, навъглеродители и модификатори. За контролиране на хим състав, както и за температурата на стопилката преди разливането и, фирмата разполага с необходимата цехова апаратура.

Фирмата е в състояние, както да отлива детайли, така и съответно да ги дообработва чрез стружкоотделяне до постигане на окончателната им конфигурация с необходимата точност, съгласно работната документация и изискванията на клиентите си. За целта фирмата е екипирана със широка гама универсални металорежещи машини за обработката както на ротационни, така и на корпусни детайли. Фирмата разполага и със зъбонарезни машини за нарязване на прави и наклонени зъби с класически еволвентен профил, с модули до 18 mm.

В случай на необходимост от извършването на определени термо- и химико-термични обработки преди окончателното шлифоване на определени повърхнини на някои детайли с цел постигане на по-високи твърдости, както и за провеждане на определени измервания и анализи, за които фирмата не разполага с необходимото технологично оборудване, се използват услугите на специализирани фирми, оторизирани със съответните сертификати.

Актуално

Okinawa Distributor Convention 2012 “Exchange ideas, develop new opportunities, connect and learn from each other in an informal setti...
DITEC 2012 On May 31st/June 1st, 2012, JTEKT participated to the DITEC Fair, organized by Werner Ditzinger GmbH...

Saint George

Дружеството с ограничена отговорност Сейнт Джордж е създадено 1997г. и е с предмет на дейност търговия с резервни части за машиностроенето. В течение на годините Сейнт Джордж ООД се е утвърдил като доставчик на лагери и крепежни елементи. През 2001 година фирмата премества дейността си в София и създава своя база за металообработка.

Контакти

гр. София 1582
ЖК Дружба 2, бул. Цветан Лазаров 132

  • Телефон: +359 2 931 1797
  • Мобилен: +359 88 9172892
  • Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.